امروزه در هر حرفهای اصطلاحاتی وجود دارد که فعالان در آن کسبوکار باید آشنایی کاملاً از آنها داشته باشند. در حملونقل و جابهجایی کالاها هم ما شاهد اصطلاحاتی هستیم که هر کدام به حوزهای خاص منتهی میشوند. برخی اصطلاحات مربوط به انواع بار و برخی دیگر شرایط و لوازم موردنیاز برای اسبابکشی هستند. در بین صاحبان بار و شرکتهای حملونقل باربری اصطلاحاتی رایج است که به آنها کمک میکند تا تسلط خوبی در کار خود داشته باشند. در این مقاله کارشناسان سامانه هوشمند ایران ترابر شما را با انواع اصطلاحات حوزه باربری، حملونقل و کارایی آنها آشنا میکنند و سعی دارند تا اطلاعات شما را در این عرصه افزایش دهند.
اصطلاحات باربری
شرکت باربری:
این مورد از اصطلاحات باربری به شرکتی گفته میشود که با استفاده از تجهیزات و وسایل مختلف و همکاری با کارگران اسبابکشی اقدام به بستهبندی و حمل بارهای مشتریان به مقصد به روشهای مختلف زمینی، دریایی و حتی هوایی میکند.
شرکت اتوبار:
اما این مورد از اصطلاحات باربری نوعی شرکت باربری است که امور مربوط به حمل و جابهجایی با را تنها از طریق زمینی و با استفاده از خودروهای حمل بار انجام میدهد. در واقع هر شرکت اتوبار نوعی شرکت باربری محسوب میشود؛ اما عکس این قضیه صادق نیست.
کارگر حمل بار:
کارگری که از طرف شرکتهای باربری جهت انجام امور بستهبندی و حمل بار اعزام میشود تا امور بستهبندی و اسبابکشی را انجام دهد. کارگران حمل بار (کارگران حمل اثاثیه) باید از لحاظ فیزیکی توانایی بالایی جهت حمل وسایل سنگین از جمله یخچال، ماشین لباسشویی و یا میزهای بزرگ را داشته باشند و از تجربه کافی در زمینه بستهبندی و حمل بار برخوردار باشند.
بارنامه:
از رایجترین اصطلاحات باربری است، درواقع سند مالکیت کالایی است که فرستنده جهت جابهجایی کالا به شرکت حمل بار واگذار میکند.
ماشین حمل بار:
این مورد از اصطلاحات باربری به معنای ماشینی است که برای حمل کالا مورداستفاده قرار میگیرد. در انواع ماشینهای حمل بار درونشهری مانند نیسان، خاور کوچک و… و ماشین حمل بار برونشهری و ترانزیت مانند کفی جفت، ترانزیت و… وجود دارد.
اصولاً برای انتخاب ماشین مناسب حمل بار بعد از اطلاع از ابعاد و حجم بار ارسالی، ابعاد کامیون حمل بار را در نظر میگیرند.
Hand Truck :
وسیلهای است که در بعضی از کشورهای خارجی، جهت حمل بستهها و جعبهها در کارخانهها، بندرگاهها، فروشگاهها و بهخصوص زمان حمل بار و اثاثیه بکار میرود.
فریت بار:
به بستهبندی و ارسال اسباب و اثاثیه به فرودگاه برای حمل و جابهجایی آنها به خارج از کشور فریت بار گفته میشود. استفاده از خدمات فریت بار برای کسانی است که قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند و میخواهند وسایل زندگی را نیز همراه خود به محل زندگیشان ببرند.
کارگو:
عموماً جهت ارسال کالاهای تجاری بازرگانی به سایر کشورها از این روش استفاده میشود که اکثراً از روشها حملونقل دریایی و حملونقل هوایی استفاده میکنند.
بیمه باربری:
در صورت رعایتنکردن اصول صحیح اسبابکشی و اصول ایمنی هنگام باربری، حمل و جابهجایی وسایل و لوازم منزل دچار آسیبدیدگی و شکستگی خواهند شد. بسیاری از شرکتهای باربری تهران برای ضمانت سلامت بار هنگام جابهجایی، بیمه باربری ارائه میکنند و با بیمه اثاثیه مشتریان در طول اسبابکشی به آنها اطمینان صددرصد میدهند که بار و وسایل آنها کاملاً صحیحوسالم به مقصد خواهند رسید.
بار متحرک:
باری است در زمان حرکت وسیله و یا خودروی حملکننده بار (وانت، کامیون، کفی و …) ممکن است جابهجا شود؛ مانند دام و طیور، گوشت و مایعات، برخی قطعات و غیره
بار فلهای:
برخی از اقلام و کالاها به دلیل اینکه بهصورت کلی و حجمی در بازارها به خریدوفروش میرسند، اینگونه بارها نیازمند بستهبندی خاصی نیستند؛ ولی در کانتینرهای خاص بارگیری و جابهجا میشوند.
بارهای محاط:
برخی بارها که در بخش عقب خودروهای باربری، نیازمند بستهشدن و احاطهشدن با استفاده از طناب، پارچه، باربند و غیره هستند. به طور یکه بهصورت کامل آن روی بار پوشیده شود.
باندل:
برخی محمولههای چوبی و یا فلزی مانند لولههای کم قطر و نسبتاً نازک، اتصالات و صفحات آهنی و یا انواع مشابه چوبی آنها.
عداتول:
این مورد از اصطلاحات باربری به بارهایی مانند شکر یا پنبه اطلاق میشود که دارای حجم زیاد ولی تراکم بالا هستند، گفته میشود.
بارعام:
بارهایی که شکل و حجم مشخص و استانداری ندارد و ممکن است متغیر نیز باشند. مثلاً بشکه، جعبه، کارتن و غیره سیمان، قیر، شکر، لوله، چوب، میلگرد و…
بارگیر:
این مورد از اصطلاحات باربری قسمت عقبی خودروهای حمل بار است که محل قرارگیری کالاها میباشد.
کانتینر:
نوعی جعبه بزرگ از جنس فلز است که جهت حمل کالا با استفاده از قطار، کشتی و یا کامیون، مورداستفاده قرار میگیرد. کانتینرها دارای ابعاد خاصی ازلحاظ استاندارد هستند. استفاده از کانتینر موجب بالاتر رفتن ایمنی کالاها و سهولت بارگیری و تخلیه (بهخصوص در بندرگاهها) میشود.
کامیون:
نوعی خودرو که صرفاً جهت انتقال و جابهجایی بار و اسباب و اثاثیه ساخته و طراحی میشود. بخش بارگیر آن، بر خلاف خودروهای وانتبار، بزرگتر است و معمولاً جهت جابهجایی بارهای با حجم زیاد استفاده میشود. کامیونها برحسب کاربرد و یا نوع استفاده و کاربری، دارای انواع مختلفی هستند از جمله: کامیونت، کمپرسی، میکسر (مخلوطکن)، مسقف، اتاقدار، لبهدار و …
وانتبار:
این مورد از اصطلاحات باربری به معنای وسیله نقلیهای است که کابین جلوی آن مشابه خودروهای معمولی است؛ ولی عقل آن دارای بارگیر جهت جابهجایی و حمل بار میباشد.
بستهبندی وسایل:
گذاشتن وسیلهها و لوازم شخصی یا اداری در جعبه و کارتنها و سپس چسباندن درز آنها با وسیله چسب زن دستی.
اسبابکشی:
این مورد از اصطلاحات باربری به معنای جابهجایی و انتقال اسباب و اثاث از مکانی به مکانی دیگر است.
لوازم بستهبندی:
لوازم مخصوص بستهبندی به لوازم و وسایلی گفته میشود که جهت بستهبندی برای اسبابکشی و باربری مورداستفاده قرار میگیرند. این وسایل کمک میکنند تا اسباب و اثاثیه مشتریان بهسلامت و بدون هیچ آسیبی به مقصد خود در تهران یا شهرستان منتقل شوند. این وسایل عبارتاند از کارتن چندلایه، دستگاه چسب زن، فوم، پلاستیک حبابدار، Hand truck و…
جعبه و کارتن اسبابکشی:
کارتنهای اسبابکشی به کارتنهای چندلایهای گفته میشود که در زمان اسبابکشی، برای بستهبندی و محافظت وسایل و لوازم مورداستفاده قرار میگیرند. میتوانید جعبهها و کارتنهای اسبابکشی را از فروشگاه هی معتبر و یا باربریهایی که خدمات بستهبندی لوازم را ارائه میکنند و وسایل مخصوص بستهبندی را میفروشند تهیه کنید.
سخن پایانی:
در این مقاله ما کارشناسان سامانه اعلام بار هوشمند ایران ترابر سعی کردهاند، تا شما را با اصطلاحات باربری آشنا کنند که این میتواند در پیشرفت کسبوکار شما تأثیر بسزایی داشته باشد. شناخت این اصطلاحات برای صاحبان بار، شرکتهای حملونقل باربری و پرسنل فعال در این حرفه مزیتهای زیادی به همراه دارد و باعث میشود تا با تسلط بالا کار خود را ادامه دهند. گذشت زمان و تکرار مداوم این اصطلاحات باعث میشود تا فرد بهسرعت آنها را فرابگیرد.
Copyright © Iran Trabar.تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به شرکت زرین ترابر فناور گستر میباشد
افزودن نظر