خودرو سنگین به ماشینهای بزرگی که معمولا از آنها برای حمل انسان یا کالا استفاده میشود، اطلاق میگردد. شرکت شهاب خودرو اولین بار در سال ۱۳۴۳ اقدام به تولید کامیون، وانت، اتوبوس، و کامیونت کرده است. پس از شرکت شهاب خودرو که اولین خودروهای سنگین ایران را روانه بازارهای فروش کرد، شرکتهایی نظیر شرکت صنعتی خاور اقدام به تولید و عرضه خودروهای سنگینی نظیر کامیون در کشورمان ایران کرده است
چکیده:
خودرو سنگین به ماشینهای بزرگی که معمولا از آنها برای حمل انسان یا کالا استفاده میشود، اطلاق میگردد. شرکت شهاب خودرو اولین بار در سال ۱۳۴۳ اقدام به تولید کامیون، وانت، اتوبوس، و کامیونت کرده است. پس از شرکت شهاب خودرو که اولین خودروهای سنگین ایران را روانه بازارهای فروش کرد، شرکتهایی نظیر شرکت صنعتی خاور اقدام به تولید و عرضه خودروهای سنگینی نظیر کامیون در کشورمان ایران کرده استخودرو سنگین چیست؟
خودرو سنگین به ماشینهای بزرگی که معمولا از آنها برای حمل انسان یا کالا استفاده میشود، اطلاق میگردد. در مقابل کلمه خودرو سنگین، خودرو شخصی وجود دارد که از آغاز تولید تا به امروز با پیشرفت بسیاری همراه بوده است. امروزه، تولیدکنندگان خودرو شخصی اقدام به عرضه و تولید خودروهای اتوماتیک و پیشرفته در سطح جهانی کردهاند. قطعا با گذشت زمان خودروهای شخصی و سنگین به پیشرفتهای فراوانی دست خواهند یافتهاند. از کاربردهای مختلف خودروهای سنگین میتوان به ارسال اجناس از کشور مبدا به مقصد، جابهجایی مسافر بین شهرها و کشورهای مختلف اشاره کرد. از جمله خودروهای شناخته شده سنگین در جهان میتوان به کامیون یا کامیونت اشاره کرد. احتمالا حالا برایتان سوال پیش آمده است، اصلا چه کسی اولین بار خودرو را اختراع کرد؟
چه کسی اولین بار اقدام به تولید خودرو کرد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت طبق تحقیقات و متون تاریخی ارائه شده اولین بار کارل بنز اقدام به ساخت خودرو شخصی کرده است. در ضمن، باید بدانید تاریخچه خودروهای سنگین در ایران و جهان با تاریخچه خودروهای شخصی تفاوت زیادی دارد. کارل بنز، در سال ۱۸۸۶ اولین خودرو را که با نام Patent Motorwagen شناخته میشود، اختراع کرد. این خودرو سه چرخ و یک سیلندر داشته و از آن برای رفتوآمد به مناطق مختلف در سطح شهر استفاده میشده است.
با گذشت زمان، انسانها اقدام به تولید خودروهای مختلفی نظیر اتوبوس و کامیون کردند. اولین اتوبوس در سال ۱۸۹۳ با ۷۵.۰ اسب بخار و چهار چرخ تولید شده است. پس از آن شرکتهای بزرگ خودروسازی به ساخت خودروهای مختلف پرداختند. از جمله این شرکتهای معروف میتوان به بنز، فورد و در دنیای امروز تسلا اشاره کرد. امروزه صنعت خودرو یکی از صنعتهای پولساز و محبوب بین اقشار مختلف جامعه مخصوصا آقایان جوانان است.
خودرو در چه سالی وارد کشورمان ایران شد؟
اگر نگاهی به تاریخچه کشورمان داشته باشید احتمالا میدانید که در ایام گذشته اجداد ما از کالسکه برای رفتوآمد بین شهرهای مختلف استفاده میکردهاند. در ضمن، معمولا قشر پولدار جامعه توانایی استفاده از کالسکه را داشتهاند، تا در نهایت در سال ۱۲۷۹ مظفرالدین شاه قاجار که اولین بار راهی فرنگ یا کشورهای خارجه شده بود با اتومبیل آشنا شده و آن را با خود به ایران آورد. اولین خودرو وارد شده به ایران جز خودروهای ساخت شرکت فورد بوده است. این خودرو، بین عوام مردم با نام کالسکه دودی شناخته شد. البته برخی از افراد جامعه آن را با نام ارابه شیطان هم صدا میکردند.
بزرگترین شرکت خودرو سازی در ایران چه شرکتی است؟
در پاسخ به این سوال میتوان گفت در حال حاضر شرکت ایران خودرو که در سال ۱۳۴۳ فعالیت خود را آغاز کرد، به عنوان بهترین، بزرگترین و محبوبترین شرکت خودروساز در ایران شناخته میشود. این شرکت کار خود را با تولید خودروهایی نظیر الپی که بدنه آنها از آلمان وارد ایران میشده، آغاز کرده است. البته، خودرو پیکان هم تولید این شرکت است که پس از مدت ۴۰ سال تولید نهایت در سال ۱۳۸۴ تولید آن متوقف شد. این خودرو جز محبوبترین و پرطرفداران خودروهای تولید داخل کشور بوده است. حالا بیایید کمی به تاریخچه خودروهای سنگین در ایران و جهان و خودروهای آنتیک بپردازیم.
خودروهای آنتیک چه نوع خودروهایی هستند؟
خودروهای آنتیک نیز مرتبط به صنعت خودروسازی هستند، اما از تولید این خودروها چندین دهه یا صدها سال میگذرد. معمولا این خودروها را در موزههای ماشین یا موزههای مرتبط به حوزه جنگ و دفاع از کشور نگهداری میکنند. این خودروها شامل خودروهای کاربردی و معروف سالیان گذشته همچون سالهای جنگ جهانی اول یا دوم هستند. این خودروها با نام خودروهای کلاسیک نیز شناخته میشوند. این خودروها بسیار گران هستند و معمولا کلیکسیونرهای ماشین و خودرو علاقهمند به خرید و نگهداری آنها هستند.
اولین خودروهای سنگین جهان در چه سالی تولید شدهاند؟
اگر به حوزه خودرو علاقهمند باشید احتمالا کنجکاو هستید اطلاعاتی درباره اولین خودروهای سنگین جهان هم به دست آورید. اولین ماشینهای سنگین جهان نظیر اتوبوس، کامیون و کامیونت توسط شرکت آمریکایی ماک در سال ۱۹۰۰ ساخته و راهی بازارهای فروش شدهاند. این شرکت اولین کامیون خود را در سال ۱۹۰۷ روانه بازارهای فروش آمریکا کرد. سپس از طریق بهبود کالای تولیدی خود کیفیت محصول را افزایش داده و آن را روانه بازارهای جهانی کرد. البته شرکت رنو در سال ۱۹۸۳ مالک ۴۰ درصدی سهام این شرکت شده و اقدام به تولید و عرضه محصولاتی نظیر رنو تراکس به بازارهای فروش جهانی کرده است. در حال حاضر، شرکت خودروسازی ماک در حوزه تولید کامیون به صورت حرفهای فعالیت دارد.
چه شرکتی اولین بار خودروهای سنگین ایران را تولید کرد؟
اگر به تاریخچه خودروهای سنگین در ایران نگاهی بیندازیم، میبینیم شرکت شهاب خودرو اولین بار در سال ۱۳۴۳ اقدام به تولید کامیون، وانت، اتوبوس، و کامیونت کرده است. در حال حاضر، این شرکت در حوزه تولید بدنه خودروهای مختلف فعالیت دارد. و چندین سالی است که به همکاری با شرکتهای خودروساز موفق ایرانی نظیر ساپیا میپردازد.
چه شرکتهای خودروسازی اقدام به تولید خودروهای سنگین در ایران میکنند؟
پس از شرکت شهاب خودرو که اولین خودروهای سنگین ایران را روانه بازارهای فروش کرد، شرکتهایی نظیر شرکت صنعتی خاور اقدام به تولید و عرضه خودروهای سنگینی نظیر کامیون در کشورمان ایران کرده است. شرکت خاور که اولین بار فعالیت خود را در سال ۱۳۳۴ آغاز کرد، پس از مدتی در دسته شرکتهای مطرح داخلی در حوزه تولید خودرو تبدیل شد. البته این شرکت در سال ۱۳۷۸ با شرکت خودروسازی ایران خودرو ادغام شد و امروزه به عنوان بخشی از این شرکت به تولید محصولات مرتبط به حوزه خودرو همچون بدنه خودرو میپردازد.
دنیای خودروها در آینده به چه صورت به نظر میرسد؟
در دنیای امروز شرکتهای خودروساز مطرحی نظیر شرکت جنرال موتورز، تسلا، رنو، تویوتا، فورد، فولکس وگن و ایران خودرو در سطح جهانی شناخته میشوند. در واقع، امروزه تصور دنیایی بدون وجود خودرو برای انسانها کاری دشوار و غیرممکن به نظر میرسد. هرچند که در سالهای ابتدایی ساخت خودرو تصور دنیایی با خودرو امری غیرممکن بوده است. وجود خودروهای شخصی و سنگین، خودروهای برقی و اتوماتیک و حتی خودروهای پرنده امروزه طبیعی و نرمال به نظر میرسد. به همین منظور، این صنعت همواره با پیشرفت و توسعه همراه خواهد بود و همیشه میتوان منتظر تولید و عرضه خودروهای باکیفیت، مرغوب و حتی فوقالعاده جالب نظیر خودروهای تسلا در سطح جهانی بود. شما میتوانید با کمی تحقیق و جستجو در گذشته و حال صنعت خودروسازی پیشرفت و توسعه بسیار را در این صنعت مشاهده کنید. به همین منظور، میتوان انتظار تولید انبوه خودروهای پرنده، خودروهایی که بر سطح آب و دریا حرکت میکنند و یا خودروهای برقی را در آیندهای نزدیک برای مردم جهان در نظر داشت.
Copyright © Iran Trabar.تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به شرکت زرین ترابر فناور گستر میباشد
افزودن نظر