حمل ترهبار و سبزیجات از جمله کالاهای اساسی میباشد که نیازهای جامعه را رفع میکند پس باید در حمل آن کاملاً محتاط بود تا کالا بهصورت سالم توزیع شود و مورداستفاده قرار بگیرد. به دلیل تحویل سریع محصولات به تره باران و میوهفروشان با همان کیفیت اولیه، بسیار صنعت مهمی است. در واقع صنعت حملونقل ترهبار تازه به دلیل تلاشی که برای ارسال در یک بازه زمانی کوتاه انجام میشود، در جایگاه ویژهای قرار گرفته است. موارد زیادی وجود دارد تا میوهها و سبزیجات، سالم و به تازه به دست مصرفکنندگان برسد؛ بنابراین لازم و ضروری است که ارسال و حمل بار توسط سامانههای هوشمند آنلاین صورت گیرد. ایران ترابر یک سامانه هوشمند اعلام بار آنلاین است که دارای 2 اپلیکیشن برای صاحب بار و رانندگان میباشد که صاحب بار در هر جایی از کشور میتواند بار خود را رایگان ثبت کند و رانندگان احراز هویت شده میتوانند مناسب با ناوگان خود در سراسر کشور بار موردنظر خود را انتخاب کنند.
داشتن برنامهریزی برای حملونقل ترهبار و سبزیجات
باید بدانید هدف از حملونقل صحیح و استاندارد میوه و سبزیجات، انتقال سریع و بیخطر این محصولات به شکل تازه است. اولین و مهمترین مورد برای ایجاد بستر مناسب حملونقل این محصولات، داشتن برنامهریزی و جدول زمانی میباشد. هر کدام محصولات برای حملونقل، نیاز به جدول زمانی متفاوتی دارند. به طور مثال، اگر برنامه تحویل گوجه دچار تأخیر شود، به همان نسبت، طراوت و تازگی آن نیز از بین خواهد رفت. در این شرایط، گذشت حتی یک روز نیز، در رنگ و ظاهر بسیاری از میوهها و ترهبار و سبزیجات تغییر ایجاد کرده و موجب ایجاد ضرر و خسارت به تولیدکنندگان آنها خواهد شد. به همین دلیل، لازم است در زمینه حمل میوه، به جدول برنامهریزی دقت شود.
توجه و رعایت نکات بهداشتی حملونقل ترهبار و سبزیجات
دومین مورد بسیار مهم در زمینه حمل میوه و سبزیجات، توجه و دقت در نکات بهداشتی انجام این کار است. از آن جایی که این محصولات، اصلیترین غذای انسانها میباشند، برای نگهداری، بستهبندی و از همه مهمتر حملونقل آنها، لازم است شرایط بهداشتی خاصی، بهمنظور جلوگیری از ایجاد آلودگی و خرابشدن این محصولات در نظر گرفته شود. چند مورد از شرایط بهداشتی در هر مرحله از حملونقل میوه و سبزیجات، شامل موارد زیر میباشد:
مهمترین نکات حمل ترهبار و سبزیجات
در طول سال، کشاورزان و مزرعهداران تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا شرایط کاشت، داشت و برداشت محصولات را به بهترین شکل ممکن فراهم کنند تا تولیدات با بالاترین کیفیت ممکن روانه بازار داخلی شوند. اما در این مورد تنها تلاش و سختکوشی کشاورزان کافی نیست. شرکتهای باربری و حملونقل آنلاینی که قرار است محصولات را به دست مصرفکنندگان برسانند نیز نقش مؤثری در این زمینه دارند.
در واقع در فاصله بین مبدأ تا مقصد، ممکن است اتفاقات زیادی رقم خورده و سبب پلاسیدگی محصولات زراعی گردد. از همین رو مهارت، توانمندی و تجربه شرکتهای باربری لازمه این امر است تا با در اختیار داشتن خودروهای مجهز و تحویل بهموقع بار از خرابشدن محصولات جلوگیری کنند. یکی از مهمترین بخشها در حمل مواد غذایی مربوط به حمل ترهبار، سبزیجات و صیفیجات است که باید با شرایط خاصی انجام شود. در ادامه نکاتی که میتوانند در بهسلامت رسیدن سبزیجات و صیفیجات تأثیرگذار باشند را مورد بررسی قرار میدهیم.
انتخاب خودروی باربری مجهز
در حمل ترهبار، سبزیجات و صیفیجات، نکته مهم حفظ تازگی و طراوت محصولات است؛ بنابراین سامانههای هوشمند اعلام بار آنلاین باید از خودروهای مخصوصی برای حملونقل این محصولات استفاده کنند تا شرایط برای بهسلامت رسیدن آنها فراهم باشد. این خودروها باید کاملاً تمیز، بهداشتی و عاری از هر گونه آلودگی باشند. معمولاً برای مسافتهای زیاد از کامیونهای مجهز به یخچال برای حمل محصولات استفاده میشود. این یخچالها قابلیت تنظیم دما دارند تا از پلاسیدگی، خرابی و افت کیفیت محصولات جلوگیری شود.
آشنایی با جدول زمانبندی برای تحویل محصولات
میزان ماندگاری ترهبار، سبزیجات و صیفیجات متفاوت است. به همین دلیل معمولاً یک جدول زمانبندی برای تحویل محصولات از قبل آماده میشود تا سامانههای اعلام بار آنلاین بتوانند بر اساس آن هر محموله را در زمان مقرر به مقصد برسانند. بهعنوانمثال، موز از آن دست میوههایی است که اگر حتی یک روز از زمان تحویل آن بگذرد و در واقع دیرتر به دست مصرفکننده برسد، سیاه شده و طراوت خود را از دست میدهد. این موضوع برای دیگر انواع میوه و سبزیجات صدق میکند و اگر نسبت به آن بیتوجهی شود، کشاورزان و فروشندگان بسیار متضرر خواهند شد.
بستهبندی اصولی محصولات
مورد بعدی که در حمل ترهبار، سبزیجات و صیفیجات بسیار حائز اهمیت است، بستهبندی آنهاست. بستهبندیکردن این محصولات به این دلیل است که در فرایند جابهجایی از ورود آسیب به آنها جلوگیری به عمل آید. البته روش بستهبندی برای هر نوع محصول متفاوت است. برای آن دست از میوهها و صیفیجاتی که نرم و حساس هستند باید از جعبههای بسیار محکم و مقاوم استفاده شود.
قراردادن میوهها و سبزیجات درون کارتنها و جعبهها نیز باید به نحوی باشد که به آنها فشار زیادی وارد نشود. معمولاً برای سالم و تازه ماندن میوهها و سبزیجات از گاز اتیلن استفاده میشود. اینگونه میوهها تا زمان رسیدن به مقصد کاملاً شاداب و باکیفیت باقی میمانند.
توجه به استاندارد دما در حملونقل محصولات
همانطور که پیشازاین اشاره کردیم، یخچالی که در خودروهای باربری استفاده میشود قابلیت تنظیم دما دارد. اما افرادی که مسئولیت حملونقل بار را برعهده دارند باید بدانند که متناسب با هر محصول، چه دمایی برای نگهداری و حمل آنها تا مقصد مناسب است. معمولاً قبل از شروع بارگیری، بارنامه محموله که شامل اطلاعات هر محصول است در اختیار رانندگان قرار میگیرد.
دمای استاندارد برای حمل میوه، سبزیجات و صیفیجات معمولاً بین ۲- تا ۱۵ درجه سانتیگراد است. اما رانندگان اطلاعات دقیقتر را از طریق بارنامه میتوانند کسب کنند. بهعنوانمثال، دمای مناسب برای حمل گلابی بین ۱.۷- تا ۰.۵ درجه سانتیگراد است. دمای استاندارد برای حمل سیب بین ۱- تا ۴ درجه سانتیگراد و دمای استاندارد برای حمل پیاز بین ۰ تا ۱ درجه سانتیگراد است.
به همین شکل برای هر کدام از انواع میوه، سبزیجات و صیفیجات یک جدول دمایی در نظر گرفته شده که افراد بااطلاع از دادههای این جدول و شرایط هر محصول میتوانند به دمای استاندارد برای حملونقل آنها پی ببرند.
چیدمان صحیح بار
پس از بسته بندی کامل محصولات باید آن دسته از جعبه هایی که احتمال له شدگی محتوای آن ها بیشتر است را در بالاترین قسمت بار قرار داد. در واقع باید جعبه ها و کارتن های محکم که دارای میوه یا سبزیجات مقاوم تر هستند را در پایین ترین قسمت و به همین ترتیب جعبه های دیگر را روی آن ها قرار داد. همچنین بهتر است هیچ فاصله خالی بین جعبه ها وجود نداشته باشد تا در حین جابجایی و بر اثر تکان خوردن های شدید خودروی حمل بار، جعبه ها سقوط نکنند و دچار آسیب نشوند.
تخلیه اصولی بار
برای تخلیه بار نیز استانداردها و ضوابطی وجود دارند که مسئولین مربوطه باید به این قوانین کاملاً اشراف داشته باشند. در مرحله تخلیه بار سلامت و کیفیت محصولات، وزن و دیگر مشخصات ظاهری آنها به طور دقیق مورد بررسی قرار میگیرد. شرکتهای حملونقل معتبر برای بستهبندی، جابهجایی، بارگیری، چیدمان و تخلیه بار از بهترین نیروها استفاده میکنند. به این شکل میتوان از سلامت محموله تا زمان رسیدن به مقصد اطمینان کامل داشت.
چالشهای حملونقل ترهبار و سبزیجات
اگرچه مفهوم حملونقل این نوع محصول ساده به نظر میرسد؛ اما باید بدانید که هر ساله مقدار زیادی مواد غذایی در طول فرایند حملونقل از بین میرود و محصولات تازه حدود نیمی از عمر مفید خود را در فرایند حملونقل از دست میدهند. دما، رطوبت و ضربه خوردن چالشهایی است که شرکتهای حملونقل با آن مواجه میشوند.
دما و رطوبت
ضروری است که دما و رطوبت کنترل و در سطح مناسبی نگهداری شود تا محصول در حین حملونقل حفظ شود و باکتریها و عوامل بیماریزا میتوانند با شروع افزایش دما رشد نکنند. همچنین پارامترهای تازه و ایمن نگهداشتن بار بر اساس محصول متفاوت است؛ بنابراین حملونقل این محصولات از دشواری زیادی برخوردار هستند.
میوههایی مانند پرتقال، انگور و گیلاس باید در دمای ۰ تا ۲ درجه سانتیگراد و با رطوبت ۹۵ تا ۱۰۰ درصد نگهداری شوند. از سوی دیگر، اقلامی مانند سیر و پیاز باید در دمای مشابه اما در سطح رطوبت بین ۶۵ تا ۷۵ درصد نگهداری شوند، زیرا رطوبت بالا برای آنها مضر است. سایر محصولات مانند موز، آووکادو و انبه ممکن است در اثر سرما آسیب ببینند، بنابراین آنها باید در محدوده ۱۳ تا ۱۵ درجه سانتیگراد و بین ۸۵ تا ۹۰ درصد رطوبت نگهداری شوند.
ضربه دیدن
یکی دیگر از دلایل رایج خرابشدن مواد غذایی قبل از رسیدن به دست مصرفکننده، آسیبهای ناشی از ضربه است. مصرفکنندگان مایل به خرید محصولات کبود یا آسیبدیده نیستند، بنابراین اگر در فرایند حملونقل آسیب ببینند، بار شما برگشت میخورد.
لرزشهایی که در حین حملونقل ایجاد میشود میتواند آسیب جدی به محصول وارد کند و اگر اقلام بهدرستی بستهبندی و بارگیری نشده باشند، و یا مقدار زیادی پالت را در یک وسیله نقلیه بارگیری شود، منجر به آسیبدیدن کالا میشود.
چرا حمل ترهبار و سبزیجات با سامانه هوشمند اعلام بار ایران ترابر
سامانههای هوشمند اعلام باری که کارشان حمل بار و جابهجایی کالا و محصولات میباشد، شاید با چالشهای زیادی روبرو شوند. یکی از این چالشها، سریع رسیدن بار به دست مشتریان میباشد؛ زیرا در غیر این صورت محصولات کیفیت، طعم و مواد مغذی را از دست میدهند و حتی ممکن است غیرقابلاستفاده باشند.
بنابراین، ضروری است سامانه اعلام بار هوشمندی که این کار را به آن میسپارید، از اعتبار و تخصص زیادی بهرهمند باشد. سامانه هوشمند اعلام بار ایران ترابر با داشتن یک اپلیکیشن مجزا برای صاحبان بار این فرصت را به صاحبان بار تره باری و سبزیجات میدهد تا آنها بارهای خود را رایگان در اپلیکیشن ثبت کنند و رانندگان احراز هویت شده و مجرب داخل سامانه با مراجعه به اپلیکیشن رانندگان میتوانند بار موردنظر خود را انتخاب کنند؛ بنابراین کارشناسان باتجربه سامانه هوشمند اعلام بار ایران ترابر نیازهای هر مشتری و ویژگیهای محموله را در نظر میگیرند، مسیرهای تحویل بهینه را ایجاد میکنند و هزینه حملونقل و ذخیره میوه و سبزیجات را محاسبه میکنند.
نتیجهگیری
همه ما بهخوبی میدانیم که اهمیت استفاده از مواد غذایی تازه و باکیفیت تا چه اندازه در سلامت ما مهم است؛ بنابراین این موضوع کاملاً طبیعی است که برای محصولاتی همچون میوه، سبزیجات و صیفیجات تازه، تقاضای بیشتری در بازار باشد. باتوجهبه اهمیت این قضیه، سامانههای اعلام بار آنلاینی که در زمینه حملونقل میوه و صیفیجات فعالیت میکنند موظف هستند که تمام تلاش خود را به کار گیرند تا در فاصله ارسال بار از مبدأ به مقصد، آسیبی به محصولات وارد نشده و کیفیت و تازگی آنها از بین نرود. در این مطلب کارشناسان سامانه هوشمند اعلام بار ایران ترابر نکات مهم حمل میوه، سبزیجات و صیفیجات برای بهسلامت رسیدن به مقصد را در اختیار شما قرار میدهند.
Copyright © Iran Trabar.تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به شرکت زرین ترابر فناور گستر میباشد
افزودن نظر