Latest News

انواع ماشین حمل بار

حمل و نقل بار فرآیند انتقال کالاها و محصولات از یک مکان به مکان دیگر است. این فرآیند یک جنبه ضروری از تجارت است و نقش مهمی در اقتصاد جهانی ایفا می کند. حمل و نقل بار نیاز به وسایل حمل بار مخصوص دارد که برای حمل ایمن و کارآمد کالا طراحی شده باشند. در ایران، حمل و نقل کالا جزء حیاتی اقتصاد است و صنایع مختلف برای انجام عملیات خود به حمل و نقل کالا متکی هستند. این صنایع شامل تولید، کشاورزی، معدن و ساخت و ساز و غیره است. در این مقاله کارشناسان ایران ترابر، به بررسی انواع ماشین حمل بار برای جابجایی بار در محدوده شهری، بین شهری و حتی بین‌المللی که کارایی خاصی دارند پرداخته. وسایل نقلیه حمل و نقل بر اساس بر اساس معیارهای مختلفی دسته‌بندی می‌شوند و دارای انواع مختلفی هستند. اما در حالت کلی وسایل حمل و نقل جاده‌ای بر حسب ظرفیت، ابعاد و اندازه و نوع بار دسته بندی می‌شوند.

انواع ماشین حمل بار

پیش از نحوه انتخاب انواع ماشین حمل بار و نکات آن، انواع ماشین‌های حمل بار را معرفی می‌کنیم. در یک دسته‌بندی کلی، انواع ماشین حمل بار به 3 دسته تقسیم می ­شوند:

  1. انواع ماشین حمل بار کوچک و سبک مثل وانت، وانت پراید، و وانت پیکان
  2. ماشین حمل بار نیمه‌سنگین مثل کامیون، خاور، هیوندا، ماشین باربری ایسوزو، و کامیونت
  3. ماشین حمل بار سنگین مثل تریلی، ترانزیت، ده تن، کفی، ترانزیت یخچالی، ۲۰ تن، چادری سه محور، کفی، کمپرسی، و تریلی تانکر فاو

انواع ماشین حمل بار وانت‌بار

وانت یا وانت‌بار از وسایل نقلیه باری کوچک و پرکاربرد برای حمل وسایل با وزن کم و اندازه کوچک است. این ماشین‌ها در انواع ماشین‌های حمل بار بیشتر برای حمل بار درون‌شهری کاربرد دارند تا حمل بار بین‌شهری. ظرفیت حمل بار به‌وسیله وانت ۱۰۰ کیلو الی ۴ تن است. در ایران، وانت‌بارها به دلیل استهلاک پایین، قیمت مناسب، و زیاد بودن قطعات در انتخاب انواع ماشین حمل بار بیشتر مورد استقبال مردم قرار گرفته‌اند.

در اسباب‌کشی با انتخاب انواع ماشین حمل بار می‌توان لوازم آشپزخانه را که حجم کمی دارند؛ اما زمان زیادی را برای جابه‌جایی می‌طلبند، راحت‌تر و سریع‌تر از باقی اسباب به مقصد رساند و در کمدهای مخصوص جای داد. توجه داشته باشید که هنگام ثبت سفارش حمل بار بین‌شهری یا درون‌شهری با وانت‌بار حتماً ذکر کنید که می‌خواهید وانت‌بار اتاق‌دار یا بدون اتاق باشد تا بعداً دچار مشکل نشوید.

حمل بار با نیسان بار

این ماشین حمل بار در میان انواع ماشین‌های حمل بار جزو وسیله‌های میان‌رده حمل‌ونقل است که برای جابه‌جایی بار با حجم سبک تا حدودی سنگین استفاده می‌شود. نیسان بار تفاوت‌های قابل‌ملاحظة نسبت به وانت در انتخاب انواع ماشین حمل بار دارد؛ برای مثال:

  • به‌صرفه، سریع، و مطمئن است.
  • حجم بالاتری نسبت به وانت جابه‌جا می‌کند.
  • علاوه بر باربری درون‌شهری برای باربری و حمل بار بین‌شهری هم می‌توان از آن استفاده کرد.

ماشین حمل بار کامیونت

در انواع ماشین حمل بار کامیونت یا کامیون پراستفاده‌ترین وسیله نقلیه در امور اتوبار و اسباب‌کشی منازل و اثاثیه با حجم بالاست. همین‌طور، کامیونت در انواع ماشین‌های حمل باریکی از مطمئن­ترین ماشین‌ها برای حمل بار و باربری است که باعث محبوبیت آن میان مشتریان شده است. کامیونت برای حمل بار بین‌شهری یا درون‌شهری می‌تواند از 1 تا ۱۲ تن بار را در خود جای دهد. در حالت ایده ­آل، این ماشین حمل بار دارای اتاق ­های مسقف بوده و موکت شده است. انواع ماشین حمل بار ایسوزو یکی از ماشین­ های معروف در این دسته است.

در انواع ماشین حمل بار کامیونت‌ها در مدل‌های مسقف ابعاد خاصی دارند که باید متناسب با حجم بار باشند. همین‌طور، ارتفاع کابین از سطح زمین باید در حد استانداردی باشد تا بارگیری و حمل بار از کرج به شهرستان راحت انجام شود.

کابین مسقف از سرقت لوازم هم می‌تواند جلوگیری کند. معمولاً برای اسباب‌کشی از انواع ماشین حمل بار ایسوزو، هیوندا و خاور بنز ۶۰۸ استفاده می‌شود که اندازه اتاق‌های حمل بار آنها تقریباً یکسان است. گاهی برحسب شرایط، در انتخاب انواع ماشین حمل بار باید از کامیونت که اتاق کوچک‌تری دارد استفاده شود.

 

    به‌صرفه، سریع، و مطمئن است.

    حجم بالاتری نسبت به وانت جابه‌جا می‌کند.

    علاوه بر باربری درون‌شهری برای باربری و حمل بار بین‌شهری هم می‌توان از آن استفاده کرد.

ماشین کامیون تک‌محور

کامیون تک‌محور یا تک در دسته ماشین‌ باری سنگین قرار می‌گیرد. رانندگی کامیون تک به گواهینامه پایه یک نیاز دارد.

ظرفیت کامیون تک

ظرفیت حمل بار کامیون تک ۱۰ تن است.

کاربرد کامیون تک

کامیون تک برای حمل بارهای صنعتی در مقیاس متوسط مناسب است.

ماشین کامیون جفت محور

کامیون جفت محور یا جفت از نظر ظرفیت حمل بار بعد از کامیون تک قرار دارد و یک نوع ماشین باری سنگین محسوب می‌شود.

ظرفیت کامیون جفت

ظرفیت حمل بار کامیون جفت ۱۵ تن است.

کاربرد کامیون جفت

کامیون جفت برای حمل بارهای سنگین در مسافت‌های طولانی مناسب است.

انواع کامیون‌های تک و جفت

کامیون‌های تک و جفت به دلیل اینکه کاربرد گسترده‌ای دارند به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. تفاوت اتاق در این کامیون‌ها باعث شده که هر کدام در یک زمینه تخصصی مورداستفاده قرار بگیرند. برخی از پرکاربردترین انواع کامیون عبارت‌اند از:

  • کامیون اتاق‌دار: کامیون اتاق‌دار دارای دیواره‌‌هایی به ارتفاع ۱.۵ متر است و تقریباً برای حمل هر چیزی از محصولات زراعی و باغی گرفته تا محصولات صنعتی مناسب است.
  • کامیون لبه‌دار: این کامیون دارای دیواره‌ای به ارتفاع ۸۰ سانتی‌متر است و مختص حمل کالاهایی است که با لیفتراک جابه‌جا می‌شوند.
  • کامیون کفی: فاقد دیواره است و برای حمل ماشین‌های سنگین، پالت‌ها، کاشی و سرامیک و بارهایی ازاین‌دست مناسب است.
  • کامیون مسقف: این کامیون دارای یک اتاق کامل و سرپوشیده است و برای حمل کالاهای حساس در حجم بالا مناسب است.
  • کامیون یخچال‌دار: این نوع کامیون همانند خاورها و کامیونت‌های یخچال‌دار برای حمل محصولات فاسدشدنی، اما در حجم و وزن بالاتر مناسب است.
  • کامیون تانکر: این کامیون‌ها به‌جای اتاق، دارای تانکر هستند. هر کامیون تانکر تنها برای حمل یک نوع محصول مناسب است. به‌عنوان‌مثال اگر کامیونی مختص حمل شیر باشد، نمی‌توان از آن برای حمل روغن نیز استفاده کرد.
  • کامیون کمپرسی: انواع کامیون کمپرسی برای حمل و جابه‌جایی مصالح ساختمانی، خاک، ماسه و کلاً محصولات فله مناسب هستند. در کامیون‌های کمپرسی، اتاق کامیون به‌وسیله جک بالا می‌آید و بدین صورت بار کامیون سریعاً تخلیه می‌شود.

تریلی

تریلی‌ها جزو انواع ماشین‌های باربری سنگین هستند که از نظر ظرفیت حمل بار در بالای این دسته قرار می‌گیرند و می‌توانند بین ۱۵ تا ۲۲ تن بار را حمل کنند. هرچند ظرفیت حمل بار توسط برخی از انواع تریلی مانند کمرشکن‌ها گاهی حتی در کمرشکن ۱۱ محور به ۵۵ تن نیز می‌رسد.

ظرفیت تریلی

همان‌طور که گفتیم تریلی‌ها از نظر ظرفیت حمل بار متنوع هستند. ظرفیت برخی از انواع تریلی‌ها عبارت است از:

  • تریلی ۱۸ چرخ کانتینر آهنی: ۱۶ تن
  • تریلی ۱۰ چرخ: ۲۰ تن
  • تریلی ۱۸ چرخ کمپرسی: ۲۲ تن
  • تریلی ۱۸ چرخ ترانزیت چادری: ۲۲ تن
  • تریلی ۱۸ چرخ کفی: ۲۲ تن

کاربرد تریلی‌

تریلی‌ها کاربردهای بسیار گسترده‌ای دارند. به‌عنوان‌مثال تریلی‌های کفی و کمرشکن برای حمل ماشین‌آلات سنگین و تجهیزات بزرگ کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها مناسب هستند. تریلی‌های ترانزیت چادری همان‌طور که از نامشان پیداست برای حمل بارهای ترانزیتی هستند و حمل و بارگیری کالا در آنها تحت استانداردهای بین‌المللی صورت می‌گیرد. تریلی‌های کمپرسی نیز کاربردی مشابه انواع کامیون کمپرسی دارند، با این تفاوت که حجم باربری در اینجا بسیار بالاتر است.

سخن پایانی:

ایران ترابر، به عنوان سامانه ­ی­ اعلام بار هوشمند و تسهیل گر در حمل‌ونقل در بخش ناوگان‌های سبک، نیمه‌سنگین و سنگین در تمامی حوزه‌های درون‌شهری، بین استانی و بین‌المللی فعال می‌باشد. صاحبان کالا و باربری‌ها با دسترسی راحت و رایگان، بار موردنظر خود را در سامانه ی ایران ترابر ثبت می‌کنند و از این طریق رانندگان تمامی ناوگان‌های ذکر شده در این مقاله به بارهای سراسر ایران و صادرات و واردات بارها دسترسی دارند که باعث صرفه‌جویی در زمان، هزینه و  افزایش درآمد می‌شود.

نتیجه‌گیری:

حمل‌ونقل باریکی از جنبه‌های مهم اقتصاد ایران است که صنایع مختلف برای انجام عملیات خود به آن متکی هستند. حمل‌ونقل کالا به وسایل نقلیه باری تخصصی نیاز دارد که برای حمل‌ونقل ایمن و کارآمد کالا طراحی شده باشند. در این مقاله ایران ترابر، انواع ماشین حمل بار را بر اساس تناژ، سبک‌وسنگین بودن، ابعاد و... مورد بررسی قرار داده است.

افزودن نظر

نظرات