Latest News

بیمه تکمیلی رانندگان چه شرایطی دارد؟

برخورداری از پوشش بیمه‌ای یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های افراد در مشاغل مختلف به‌حساب می‌آید. بسیاری از افراد که به‌عنوان کارمند در مشاغل دولتی و اداری در حال کار هستند توسط کارفرما تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند و حتی می‌توانند همسر و فرزندان خود را نیز تحت پوشش بیمه خود قرار دهند. اما بسیاری از افراد باتوجه‌به ماهیت شغل خود باید به‌صورت اختیاری نسبت به بیمه‌کردن خود اقدام کنند. یکی از مشاغلی که افراد شاغل در آن با مشکلات مربوط به بیمه روبرو هستند، رانندگان حمل‌ونقل عمومی و جاده‌ای هستند. این افراد توسط اتحادیه صنف شغلی خود بیمه نمی‌شوند و همین امر باعث بروز مشکلاتی برای این افراد شده است. البته که دغدغه رانندگان تنها به بیمه پایه محدود نشده و بیمه تکمیلی رانندگان یکی دیگر از مشکلات این صنف محسوب می‌شود. در این مطلب کارشناسان سامانه هوشمند ایران ترابر به این موضوع پرداخته‌اند.

بیمه تکمیلی رانندگان چیست؟

بیمه پایه (بیمه تأمین اجتماعی، خدمات درمانی، بیمه سلامت و غیره) تنها بخشی از خدمات درمانی را پوشش داده و هزینه‌های مربوط به آن را برای بیمه‌شدگان جبران می‌کنند. بیمه تکمیلی نوعی پوشش بیمه‌ای است که می‌تواند هزینه‌های درمانی بیشتری را تحت پوشش قرار داده و تأمین کند. بیمه تکمیلی رانندگان به بیمه تکمیلی سایر افراد تفاوت ندارد و مانند سایر بیمه‌های تکمیلی، می‌تواند هزینه‌های درمانی شخص و افراد تحت تکفل او را تا سقف معین شده پوشش دهد.

بحث بیمه تکمیلی رانندگان مقوله‌ای است که کلیه رانندگان از جمله راننده‌های خودروهای بازی؛ مانند کامیون و تریلی و غیره و رانندگان شاغل در ناوگان حمل‌ونقل عمومی مانند اتوبوس، ‌ تاکسی و غیره را شامل ‌می‌شود. به‌طورکلی می‌توان گفت همه افرادی که منبع درآمدزایی آن‌ها شغل رانندگی مشمول بیمه تکمیلی رانندگان می‌شوند. البته افراد برای برخورداری از امکان استفاده از خدمات بیمه تکمیلی رانندگان باید دارای شرایطی باشند که از مهم‌ترین شرایط آن می‌توان به برخورداری از کارت هوشمند رانندگان و گواهینامه اشاره کرد.

ثبت‌نام بیمه تکمیلی رانندگان بر عهده کیست؟

در خصوص نحوه ثبت‌نام در طرح بیمه تکمیلی رانندگان باید گفت که سازمان حمل‌ونقل جاده‌ای کشور با تعدادی از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات بیمه تکمیلی قرارداد همکاری منعقد کرده است. براین‌اساس رانندگان و افرادی که عضو این اتحادیه هستند می‌توانند برای استفاده از خدمات و مزایای بیمه تکمیلی ثبت‌نام نمایند. درصورتی‌که رانندگان عضو اتحادیه نباشند برای استفاده از خدمات و مزایای بیمه تکمیلی باید به‌صورت اختیاری و آزاد نسبت به ثبت‌نام بیمه تکمیلی اقدام کنند.

ثبت نام بیمه تکمیلی رانندگان کاملا به صورت اختیاری بوده و افراد در صورت علاقمندی به استفاده از خدمات این نوع بیمه می‌توانند نسبت به ثبت نام اقدام کنند. همچنین این احتمال وجود دارد که شرکت ارائه دهنده بیمه تکمیلی در سال‌های مختلف متفاوت باشد و خدمات توسط شرکت‌های مختلفی ارائه شود. همچنین این امکان وجود دارد که برای دسته‌های مختلف رانندگان نحوه ثبت نام، شرایط و شرکت ارائه دهنده نیز متفاوت باشد.

شرایط بیمه تکمیلی رانندگان

اولین و مهم‌ترین شرط برای اینکه افراد بتوانند برای بیمه تکمیلی رانندگان ثبت‌نام کنند، برخورداری از گواهینامه معتبر و کارت هوشمند رانندگان است. کارت هوشمند یا دفترچه کار رانندگان نشان می‌دهد که فرد در صنف رانندگان مشغول به کار بوده و عضوی از این صنف است و می‌تواند از مزایای بیمه تکمیلی رانندگان بهره‌مند شود. البته تنها شرط بهره‌مندی از مزایای و خدمات بیمه تکمیلی برای رانندگان به همین دو مورد ختم نشده و شامل موارد دیگری نیز می‌شود.

از مهم‌ترین شرایط بهره‌مندی از مزایای بیمه تکمیلی رانندگان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم برخورداری از پوشش بیمه تکمیلی از طریق سایر ارگان‌ها
  • برخورداری از کارنامه تاکسیرانی (ویژه رانندگان ناوگان حمل‌ونقل عمومی)
  • ثبت‌نام در سامانه صماد
  • امکان تحت پوشش قراردادن فرزند پسر تا پایان دوره دانشجویی به‌شرط ارائه گواهی اشتغال به تحصیل و فرزند دختر تا زمان ازدواج
  • حداکثر مهلت ارسال مدارک پزشکی و درمانی به‌منظور دریافت هزینه یک هفته پس از تاریخ درمان

مدارک موردنیاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی رانندگان به شرح زیر است:

  • اصل کارت ملی و شناسنامه راننده
  • شماره شبا حساب بانکی متعلق به فرد بیمه‌شونده
  • اصل کارت ملی و شناسنامه همسر شخص بیمه‌شونده

نکات مربوط به ثبت بیمه تکمیلی رانندگان

افرادی که به شغل رانندگی مشغول بوده و قصد دارند از مزایا و خدمات بیمه تکمیلی رانندگان بهره‌مند شوند، باید نسبت به قوانین و مقررات این نوع بیمه قبل از اقدام به ثبت‌نام آگاه کافی داشته باشند. از جمله مهم‌ترین نکات و قوانین بیمه تکمیلی رانندگان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این بیمه در دو طرح متفاوت برای رانندگان ارائه می‌شود که به‌صورت دلخواه می‌توان یک طرح را انتخاب کرد. طرح اول این بیمه کاملاً رایگان بوده و رانندگان نیازی به پرداخت حق بیمه برای استفاده از مزایای آن ندارند. اما طرح دوم که پوشش‌های درمانی بیشتری را شامل می‌شود، نیاز به پرداخت حق بیمه از طرف رانندگان داشته و در صورت انتخاب این طرح باید مابه‌التفاوت حق بیمه آن نسبت به طرح اول توسط راننده پرداخت شود.
  • ثبت نام اعضای اصلی خانواده برای بهره‌مندی از مزایای بیمه تکمیلی رانندگان بوده و راننده باید به ازای اضافه کردن هر یک از اعضای اصلی خانواده خود، شامل همسر، فرزندان،‌ مادر و پدر، حق بیمه آن را پرداخت نماید.

افراد تا زمانی می‌توانند از خدمات و مزایای بیمه تکمیلی رانندگان بهره‌مند شوند که هزینه و حق بیمه خود را به صورت کامل پرداخت کرده باشند.

حق بیمه تکمیلی رانندگان چقدر است؟

همان‌طور که اشاره شد طرح یک بیمه تکمیلی رانندگان کاملاً رایگان است؛ اما درصورتی‌که رانندگان بخواهند از پوشش‌ هزینه‌های درمانی بیشتری بهره‌مند شوند، باید طرح دو را انتخاب کرده و مابه‌التفاوت حق بیمه آن نسبت به طرح یک را پرداخت کنند. نوع بیمه‌گذار و همچنین تعداد افراد خانواده که قصد تحت تکفل گرفتن آن‌ها را دارید، از عواملی هستند که می‌توانند باعث تغییر در حق بیمه تکمیلی رانندگان شوند.

سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور برای تحت پوشش قرار دادن اعضای خود هر ساله به شرکت‌های مختلف ارائه دهنده خدمات بیمه‌ای قرارداد منعقد می‌کند که رانندگان در کنار پوشش بیمه عادی می‌توانند با پرداخت هزینه‌های مربوطه از خدمات بیمه تکمیلی رانندگان نیز بهره‌مند شوند.

نرخ حق بیمه تکمیلی بر اساس شرایط روز و تعداد افراد تحت تکفل متفاوت خواهد بود اما می‌توان گفت که رانندگان برای استفاده از خدمات این بیمه و بهره‌مندی از مزایای آن باید در حدود 1.7 میلیون تومان در ماه حق بیمه پرداخت کنند. البته برای اطلاع دقیق از این نرخ باید به شرکت‌های بیمه‌گذار مراجعه نمایید.

پوشش هزینه‌های درمانی بیمه تکمیلی رانندگان

بیمه تکمیلی نوعی از بیمه درمانی است که هزینه‌های درمانی مختلف را تا سقف معینی برای افراد بیمه‌گذار تحت پوشش قرار می‌دهد. این موضوع در مورد بیمه تکمیلی رانندگان نیز صدق می‌کنند و شرح پوشش‌های بیمه‌ای آن بر اساس تعرفه زیر است:

  • جبران هزینه‌های بستری، جراحی و Day Care تا سقف 400 میلیون ریال
  • جبران هزینه‌های شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و اعمال جراحی مرتبط با سرطان تا سقف 800 میلیون ریال
  • جبران هزینه‌های زایمان طبیعی و سزارین تا سقف 120 میلیون ریال
  • جبران هزینه‌های درمان نازایی و ناباروری تا سقف 40 میلیون ریال
  • جبران هزینه‌های انواع خدمات تصویربرداری تا سقف 17 میلیون ریال
  • جبران هزینه‌های آمبولانس درون‌شهری و برون‌شهری به ترتیب 5 و 10 میلیون ریال
  • جبران هزینه‌های تشخیص ناهنجاری جنین تا سقف 20 میلیون ریال
  • جبران هزینه‌های خدمات آزمایشگاهی تا سقف 17 میلیون ریال
  • جبران هزینه‌های اعمال جراحی مجاز سرپایی تا سقف 15 میلیون ریال

نتیجه‌گیری:

افراد در هر شغل و حرفه‌ای که مشغول به کار هستند، تمایل دارند بتوانند از خدمات و مزایای پوشش بیمه‌ای بهره‌مند شوند. برخی مشاغل به دلیل ماهیت اداری که دارند به‌صورت خودکار توسط کارفرما تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند؛ اما برخی مشاغل مانند رانندگان که جزو مشاغل سخت و پرخطر محسوب می‌شود، از این امکان بهره‌مند نبوده و باید به‌صورت اختیاری و آزاد، خود و افراد تحت تکفل را بیمه کنند.

باتوجه‌به اینکه بیمه پایه همه خدمات درمانی و هزینه‌های آن را تحت پوشش قرار نمی‌دهد، بیمه تکمیلی این نقص را پوشش داده و هزینه‌های درمانی بیشتری را شامل می‌شود. بیمه تکمیلی رانندگان نیز مانند بیمه تکمیلی سایر افراد بوده با این تفاوت که تا سقف معینی از پوشش‌‌ هزینه‌های درمانی به‌صورت رایگان بوده و در صورت نیاز به پوشش بیشتر، رانندگان باید هزینه‌ای به‌عنوان حق بیمه پرداخت نمایند.

افزودن نظر

نظرات