Latest News

باسکول تریلی کش یا باسکول جاده ای چیست؟

باسکول‌های جاده‌ای درواقع ترازوهای بسیار بزرگ هستند که وظیفه توزین یا همان وزن‌کشی خودروهای سنگین را انجام می‌دهند که بر اساس کاربردشان انواع مختلفی نیز دارند.

باسکول تریلی کش یا باسکول جاده ای چیست؟

اگر شما جزو رانندگان خودروهای سنگین و یا از کامیون داران باشید احتمالا باسکول های جاده ای را با نام های دیگری مانند باسکول تریلی کش یا باسکول دامپتراک و یا حتی باسکول کامیون کش می شناسید.

در این مقاله ایران ترابر می‌خواهیم باسکول جاده‌ای، انواع آن و نکات مورد اهمیت دربارة باسکول‌ها را بررسی کنیم:

باسکول‌های جاده‌ای درواقع ترازوهای بسیار بزرگ هستند که وظیفه توزین یا همان وزن‌کشی خودروهای سنگین را انجام می‌دهند که بر اساس کاربردشان انواع مختلفی نیز دارند.

باسکول جاده‌ای به‌منظور تعیین وزن وسایل نقلیه سنگین چون:

تریلر

کامیون جفت، کامیون تک

خاور، نیسان و وانت

در مکان‌های مانند:

گمرک‌ها و حمل‌ونقل بین‌المللی

کارخانه‌های صنعتی

بندرهای مهم

صنعت دام و طیور و کشاورزی

میادین تره‌بار و ضایعات

و

باتوجه‌به نوع کار و ظرفیت وزنی یا تناژ آنها در محل نصب و مورداستفاده قرار می‌گیرد.

از نظر نوع فناوری ساخت باسکول‌های جاده‌ای را به دودسته باسکول‌های دیجیتال و مکانیکی نیز تقسیم‌بندی کنیم؛ اما امروزه کمتر دیده می‌شود که از باسکول‌های مکانیکی استفاده شود و باتوجه‌به امکانات مختلف باسکول‌های دیجیتال استفاده از این نوع باسکول‌ها بسیار راحت‌تر و پرکاربردتر است. البته در ارتباط با باسکول های دیجیتال انتخاب بهترین نرم افزار باسکول نیز اهمیت زیادی دارد.

مراحل نصب باسکول‌های جاده‌ای نیز وابسته به تکنولوژی آن متفاوت است؛ اما می‌توان گفت بر اساس نوع ساخت این سیستم‌های توزین به دودسته تقسیم می‌شوند:

باسکول جاده‌ای فلزی

باسکول بتنی 

باید بگوییم که باسکول‌های فلزی و بتنی فرق چندانی از نظر کاربرد یا طول عمر ندارند؛ اما باتوجه‌به سرعت راه‌اندازی و هزینه می‌توانند با هم تفاوت‌هایی داشته باشند.

حداقل و حداکثر قدرت باسکول توزین:

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم باسکول‌های جاده‌ای انواع مختلفی دارند که معمولاً بر اساس قدرت محاسبه وزن دسته‌بندی می‌شوند. اما باید بگوییم که کوچکترین باسکول های جاده ای می توانند تا 5 تن را توزین کنند که به باسکول نیسان کش نیز معروف هستند.

چرا که با این نوع باسکول‌ها امکان توزین خودرو های نیمه‌سنگین مانند وانت و نیسان و کامیونت‌ها وجود دارد و برای توزین کامیون‌ها و تریلی‌ها مناسب نیستند، به‌طورکلی می‌توان گفت باسکول‌های جاده‌ای بر اساس میزان باری که می‌توانند محاسبه کنند عبارتند از:

باسکول 5 تن یا نیسان کش

باسکول 10 تن یا خاور کش

باسکول 50 تن یا کامیون کش

باسکول 60 تن یا تریلی کش

باسکول‌های 80 تن و 100 تن یا کمر شکن

که بر اساس وزن ناوگان و بار آن استفاده می‌شوند

 

اهمیت نرم‌افزار توزین باسکول

همان‌طور که می‌دانید اگر سیستم‌های توزین به‌درستی کار نکنند عملاً بر روی سودآوری یک کارخانه یا واحد تولیدی تأثیر می‌گذارند در نتیجه استفاده هرچه بیشتر از تکنولوژی در سیستم توزین باعث مدیریت بهینه و آسان‌تر کالای تولیدی خواهد شد. همچنین باتوجه‌به اینکه سیستم توزین مخصوصاً باسکول جاده‌ای، می‌بایست همیشه به‌صورت درازمدت فعالیت کند در نتیجه مدیران ترجیح می‌دهند که از سیستم‌هایی با اتوماسیون بدون خطا و با امکان ذخیره اطلاعات و گزارش‌ها استفاده کنند. با یک تحقیق ساده می‌توانید انواع نرم‌افزارهای توزین را بیابید؛ اما برای انتخاب یک نرم‌افزار توزین می‌بایست به موارد مهمی توجه داشته باشید تا در آینده برایتان مشکل‌ساز نباشد این موارد عبارتند از:

 

پشتیبانی نرم‌افزار باسکول

 بسیاری از کسانی که با باسکول‌های مختلف فعالیت می‌کنند و یا حتی کسب درآمد می‌کنند در هنگام استفاده از آن‌ها به مشکلاتی برمی‌خورند که مجبور می‌شوند با شرکت ارائه‌کننده این نرم‌افزارها ارتباط برقرار کنند.

 

حال تصور کنید که نرم‌افزار توزینی که خریداری کرده‌اید دچار مشکل شده است و پشتیبانی نیز پاسخگو نیست و یا راهنمایی مناسبی نداشته باشند، بدیهی است که ضربه بزرگی به کارخانه یا واحد تولیدی یا کسب‌وکار شما خواهد خورد.

بنابراین، حتماً قبل از خرید نرم‌افزار توزین باسکول، از پاسخگو بودن و حرفه‌ای بودن تیم پشتیبانی آن مطمئن شوید.

 

امکانات نرم‌افزار توزین

طبیعتاً یک نرم‌افزار توزین، در باسکول جاده‌ای و یا هر نوع باسکول دیگری، زمانی ارزش خرید دارد که امکاناتی را به شما ارائه کند که فرایند توزین را برایتان سریع‌تر کند و همچنین بتواند مدیریت توزین کالا را آسان‌تر کند.

برخی از امکاناتی که اکثر مدیران باسکول‌های توزین به دنبال آن هستند عبارتند از:

گزارش وزن‌کشی بدون دخالت اپراتور

ارائه اتوماتیک قبض وزن

ذخیره اطلاعات و ارائه گزارش بر اساس تاریخ، شماره پلاک، سریال کالا، بارنامه

امکان انجام محاسبه قیمت کالا و مالیات بر ارزش‌افزوده

ارائه گزارش‌ها به‌صورت فایل (اکسل و …)

اتصال به چراغ‌راهنمایی و کنترل ورودی/ خروجی

طراحی قبض باسکول دلخواه

ارائه سیستم بارکدخوان و پلاك خوان

تشخیص وزن غیرمجاز

 

سخن پایانی

باسکول‌های جاده‌ای یکی از مهم‌ترین ابزارآلات در حوزه حمل‌ونقل سنگین جاده‌ای است که وجود آن برای فعالان این حوزه الزامی است؛ اما باید توجه داشت که نکاتی در هنگام خرید و استفاده از این ابزار هستند که باید توجه جدی به آن داشت در این مقاله از تیم ایران ترابر سعی شد تا نکات لازم برای خریداران این ابزار شرح داده و بررسی شود

افزودن نظر

نظرات