افزایش سن بازنشستگی رانندگان
جزئیات تغییر سن بازنشستگی رانندگان
رانندگی ماشینهای سنگین و کامیون از جمله مشاغل سخت محسوب میشود که ساعات طولانی از روز یک فرد را به خود اختصاص میدهد که یکی از مشکلات رانندگان کامیون است. با توجه به شرایط سخت و دشوار این شغل، بازنشستگی آنها نسبت به افراد دیگر متفاوت بوده و در بازه سنی مختلف شرایط متفاوتی نیز خواهد داشت.
سازمان تأمین اجتماعی با توجه به شرایط سخت کاری رانندگان، مزایای ویژهای را به آنها ارائه کرده تا بتوانند زودتر از موعد بازنشست شده و حقوق بازنشستگی دریافت کنند.در حال حاضر رانندگان ماشینهای سنگین و کامیون مقرری تأمین اجتماعی خود را از درآمد خود و به صورت ماهیانه به سازمان تامین اجتماعی واریز میکنند. بنابراین کلیه رانندگان جزء بیمه شدگان تأمین اجتماعی محسوب شده و پس از بازنشستگی میتوانند از خدمات این سازمان بهرهمند شود.
طبق قوانین، پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای رانندگان اجباری می باشد و آنها موظف هستند بخشی از درآمد خود را به عنوان هزینه بیمه به این سازمان پرداخت کنند. البته حق بیمه رانندگان با توجه به خودروهای مختلف متفاوت بوده و میزان پرداختی آنها نیز با یکدیگر یکسان نخواهد بود. همچنین بیمه آنان به دو بخش درون شهری و برونشهری تقسیمبندی شده و بازنشستگی رانندگان با توجه به قرارداد راننده و نوع آن با مرکز خدماترسانی ممکن است موارد مختلف و حق بیمه متفاوتی داشته باشد.
همچنین بیمه شدگان می توانند با پرداخت هزینه ای مجزا از خدمات بیمه تکمیلی رانندگان بهره مند شوند.
اما شرایط بازنشستگی رانندگان ماشین سنگین چیست؟
این افراد نیز مانند دیگر افراد عضو سازمان تامین اجتماعی با توجه به سن و سابقه پرداختیهای خود به این سازمان، میتوانند تحت شرایط بازنشستگی رانندگان درون شهری قرار بگیرند. بنابراین طبق شرایط بازنشستگی رانندگان ماشین سنگین، این رانندگان با محاسبه سابقه کار و پرداختی خود و همچنین شرایط سنی امکان بازنشسته شدن در این سازمان را دارند.
پیش از این قوانین مربوط به بازنشستگی برای رانندگان ماشینهای سنگین امکان بازنشسته شدن آنها را با حداقل ۵۵ سال سن و سابقه پرداخت ۳۰ سال حق بیمه به وجود آورده بود. همچنین داشتن حداقل ۶۰ سال سن با پرداخت ۲۰ سال هزینه بیمه و یا ۳۵ سال سابقه پرداخت هزینه بیمه بدون شرایط سنی از جمله دیگر موارد قانون قدیمی بازنشستگی برای رانندگان ماشینهای سنگین بوده است.
خدمات بیمه تأمین اجتماعی برای رانندگان ماشینهای سنگین چیست؟
استفاده از خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی
پرداخت کمک هزینه درمانی در صورت بروز حادثه و آسیب به راننده
پرداخت مستمری و بازنشستگی با شرایط سنی و سابقه سنی متفاوت و همچنین بازه زمانی پرداخت حق بیمه
پرداختی از کار افتادگی و نقص عضو به صورت کلی و یا جزئی
پرداخت بیمه بیکاری به رانندگان
پرداخت حقوق به اعضای خانواده پس از فوت بیمه شده
کمک هزینه ازدواج با توجه به دارا بودن شرایط خاص
در صورت پرداخت حق بیمه به صورت مستمر و کامل رانندگان میتوانند از این خدمات بهرهمند شد.
اما مصوبه جدید مجلس ممکن است سن بازنشستگی رانندگان کامیون را نیز همچون بسیاری دیگر از اقشار جامعه افزایش قابل توجهی دهد.
مصوبه اخیر مجلس درباره سن بازنشستگی حواشی و حرف و حدیث های فراوانی ایجاد کرده است. این مصوبه سن بازنشسته شدن افراد را به صورت پلکانی و بر اساس سوابق بیمه و سال شروع پرداخت حق بیمه تا 10 سال افزایش می دهد.
مصوبه مذکور انتقادات فراوانی ایجاد کرده و برخی کارشناسان این مصوبه را به تاخیر انداختن معضل ناترازی صندوق های بازنشستگی و پاک کردن صورت مساله دانسته اند. با توجه به این که بسیاری از رانندگان ماشین های سنگین بیمه پردازان سازمان تامین اجتماعی به شمار می روند این مصوبه می تواند سن بازنشستگی رانندگان کامیون را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
البته بر اساس اظهاراتی که زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق بیان کرده، سن بازنشستگی برای افرادی که نزدیک به بازنشستگی هستند تغییری نمی کند.
به گفته وی، افرادی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند، به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی شود و هیچ تغییری درباره آنان اتفاق نمی افتد. بنابراین سن بازنشستگی رانندگان کامیون نیز که سوابق بیمه پردازی آنها بین 28 تا 30 سال باشد تغییری نخواهد کرد.
این مصوبه می افزاید: کسانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه بیمه پردازی دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می شود. افرادی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند، به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه خواهد شد. علاوه بر این، بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهار ماه اضافه می شود. افرادی هم که تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند، به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می شود.
توضیح این که به عنوان مثال سن بازنشستگی رانندگان کامیون که ۲۲ سال خدمت کرده و ۸ سال برای بازنشسته شدن لازم دارند، به ازای این ۸ سال باید ۲۴ ماه (۲ سال) بیشتر کار کنند. به همین نحو افراد بین ۱۰ تا ۲۰ سال خدمت نیز به ازای هر سال لازم برای بازنشسته شدن، باید ۴ ماه بیشتر کار کنند.
در واقع این مصوبه می تواند سن بازنشستگی رانندگان کامیون تازه کار را تا 10 سال بیشتر کند و این موضوع قطعا به نفع این اقشار زحمتکش نخواهد بود.
Copyright © Iran Trabar.تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به شرکت زرین ترابر فناور گستر میباشد
افزودن نظر